Onvergetelijke avond voor Van Ginkel: 'Ik heb wel wat meegemaakt...'

Onvergetelijke avond voor Van Ginkel: 'Ik heb wel wat meegemaakt...'

Gepubliceerd: woensdag 13 januari 2021 om 22:15wo 13-01-2021 om 22:15

Laatste update: woensdag 13 januari 2021 om 22:19wo 13-01-2021 om 22:19

PSV ging hard onderuit tegen AZ, maar Marco van Ginkel beleefde een onvergetelijke avond: de middenvelder (28) maakte na 983 dagen zonder wedstrijden zijn rentree. Het zorgt voor blijdschap en opluchting.

Van Ginkel speelde in mei 2018 zijn laatste wedstrijd en werd sindsdien geteisterd door blessureleed. "De dagen heb ik uiteindelijk niet meer geteld, maar het heeft inderdaad lang geduurd", stelt hij nuchter vast bij ESPN. "Ik ben alleen maar met mij herstel bezig geweest in de hoop dat ik ooit weer zou kunnen voetballen."

"Soms was de kans op een terugkeer wat minder aanwezig, dus ik heb wel wat meegemaakt... Het duurde niet voor niks tweeënhalf jaar. Het was emotioneel en mentaal zwaar, maar uiteindelijk sta ik hier. Jouw felicitatie is dan wel passend", zegt hij tegen verslaggever Jan Joost van Gangelen.

Het was een donkere periode, erkent Van Ginkel. "Er hebben een hele hoop slechte dagen bijgezeten, maar het vuurtje is altijd blijven branden. Dat was nodig, anders had ik het niet gered. Thuis gaan we zo maar eens kijken wat er allemaal is gebeurd. Misschien wat foto's kijken van de afgelopen periode... Champagne? Misschien doet ik dat wel, stiekem."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws