FC Twente lijdt verrassende thuisnederlaag en belandt in niemandsland

FC Twente lijdt verrassende thuisnederlaag en belandt in niemandsland

Gepubliceerd: zondag 24 januari 2021 om 16:23zo 24-01-2021 om 16:23

FC Twente heeft zondag een verrassende nederlaag geleden tegen VVV-Venlo. In de Grolsch Veste bleek een laat doelpunt van Torino Hunte beslissend: 0-1.

Twente begon 2021 sterk met een 1-4 zege op FC Emmen, maar de laatste weken zit de klad erin: de nederlaag tegen Ajax was ingecalculeerd, maar tegen FC Groningen gaf de ploeg van trainer Ron Jans twee punten uit handen. Zondag volgde de zesde zeperd van het seizoen.

Opvallend was dat Danilo Pereira opnieuw niet tot scoren kwam. De Braziliaanse spits kreeg kansen, maar wist voor de vijfde opeenvolgende wedstrijd het doel niet te vinden. Een kwartier voor tijd haalde Hunte de trekker wél over. De aanvaller van VVV schoot de bal fraai binnen: 0-1.

Lichtpuntjes op een frustrerende Twente-middag kwamen van Vaclav Cerny en Luciano Narsingh. De zwaar geblesseerde Cerny liet een traantje, nadat zijn medespelers hem voor de aftrap steun betuigden met een speciaal shirt, terwijl de van Feyenoord overgekomen Narsingh debuteerde.

Door de nederlaag belandt Twente in niemandsland: de Enschedese ploeg heeft 28 punten verzameld. Dat zijn er zes meer dan eerste achtervolger sc Heerenveen en drie minder dan FC Groningen, dat één plaats hoger staat. VVV klimt naar de dertiende plek.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws