Adekanye tekent in Eredivisie: 'Nu kan ik mezelf presenteren aan Nederland'

Adekanye tekent in Eredivisie: 'Nu kan ik mezelf presenteren aan Nederland'

Gepubliceerd: donderdag 28 januari 2021 om 11:07do 28-01-2021 om 11:07

Laatste update: donderdag 28 januari 2021 om 11:17do 28-01-2021 om 11:17

ADO Den Haag heeft zich officieel versterkt met Bobby Adekanye. De 21-jarige aanvaller komt op huurbasis over van SS Lazio. Hij is de achtste versterking van ADO deze winter.

ADO en Adekanye hebben 'de intentie' om na de huurperiode 'te kijken of er wellicht een langer verblijf in het vat zit'. De vleugelaanvaller speelde in de eerste seizoenshelft bij Cádiz CF, de nummer tien van La Liga. Hij kwam echter amper aan de bak en had ook bij Lazio geen perspectief.

"Het is een eer om voor deze mooie club te spelen", reageert Adekanye op de ADO-site. "Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het buitenland - zowel binnen als buiten de lijnen - en het is mooi dat ik mezelf nu kan presenteren aan het Nederlandse publiek."

"Ik ben een aanvaller met durf en snelheid, die ervan houdt om een mannetje te passeren en productief te zijn. Ik hoop dat ik veel minuten kan maken en het team kan helpen om punten te pakken en in de Eredivisie te blijven. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken."

Martin Jol, hoofd van het technisch hart, is blij met Adekanye. "Bobby is een linksbuiten die al in een vroeg stadium bij meerdere grote clubs in Europa speelde. Lazio geeft hem de kans en de tijd om zich in Den Haag verder te ontwikkelen. We zijn zeer tevreden dat we opnieuw een aanvaller met specifieke kwaliteiten aan de selectie kunnen toevoegen."

Adekanye is na Daryl Janmaat, Marko Vejinovic, Gianni Zuiverloon, Juan Familia-Castillo, Tomislav Gomelt, Martin Fraisl en Youness Mokhtar de achtste winterversterking van ADO. Hij speelde eerder in de jeugd bij Ajax, FC Barcelona, PSV en Liverpool.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws