Feyenoord zet PSV te kijk en geeft koploper Ajax ruim baan

Feyenoord zet PSV te kijk en geeft koploper Ajax ruim baan

31-01-2021 16:22
246

De één-na-laatste topper van Super January is een prooi geworden voor Feyenoord. Door een productieve eerste helft trokken de Rotterdammers aan het langste eind tegen PSV, dat een middag beleefde waarop niets lukte: 3-1.

Feyenoord verloor deze week kansloos van sc Heerenveen (3-0) en dat leidde tot een geslaagd crisisoverleg tussen trainer Dick Advocaat en aanvoerder Steven Berghuis. Op het veld was te zien dat er weer wat vertrouwen was, want de Rotterdammers begonnen sterk tegen PSV. Mark Diemers tekende na zeven minuten voor de openingstreffer op aangeven van Lutsharel Geertruida.

PSV liet dat niet op zich zitten en beet van zich af met mogelijkheden voor onder meer Eran Zahavi. De Israëlische spits had echter zijn dag niet. Aan de andere kant scoorde Berghuis wel. Hij kapte naar binnen en krulde de bal prachtig via de binnenkant van de paal binnen: 2-0.

Op slag van rust werd het nog mooier voor Feyenoord en nog erger voor PSV. Bryan Linssen, die van Advocaat de voorkeur kreeg boven Nicolai Jörgensen in de spits, brak door en stiftte de bal met veel gevoel over doelman Yvon Mvogo.

In de tweede helft moest PSV komen - en dat gebeurde ook. Nick Marsman voorkwam eerst nog een goal van Zahavi, maar was kansloos op een rake kopbal van Ibrahim Sangaré: 3-1. Het gaf PSV de energie om nog een tandje bij te steken: Donyell Malen was echter ongelukkig en stuitte op Marcos Senesi en Marsman.

Uiteindelijk vielen er geen goals meer in De Kuip, waardoor PSV de aansluiting met koploper Ajax dreigt te verliezen. De Amsterdammers trappen zondag om 16.45 uur af tegen AZ, dat de vierde plek op de ranglijst voor nu kwijt is aan Feyenoord, en kunnen een kloof van zeven punten slaan. Vitesse staat daar nog tussen.