Ziyech lacht om bijnaam: 'Zelfs nu, als ik terugkom, noemen mensen me zo'

Ziyech lacht om bijnaam: 'Zelfs nu, als ik terugkom, noemen mensen me zo'

03-02-2021 16:05 Laatste update: 16:10
45

Hakim Ziyech denkt dat hij bij Chelsea hetzelfde niveau kan halen als in zijn laatste periode bij Ajax. Hij denkt dat Chelsea te vergelijken is met Ajax qua speelstijl en wil zich de komende tijd laten zien in het shirt van The Blues. Hij gaat daarnaast ook kort in op zijn bijnaam: The Wizard.

In een uitgebreid interview met het clubkanaal van Chelsea wordt Ziyech gevraagd of hij in dezelfde stijl heeft kunnen spelen als bij Ajax. "Ik denk dat ik dat heb kunnen doen", trapt Ziyech af. "Natuurlijk, de laatste zes maanden gingen niet helemaal zoals ik wilde, maar het is wat het is. Ik moet blijven verbeteren. Ik heb pech gehad met mijn blessure, maar er is nog voldoende tijd. Ik weet zeker dat ik, wanneer ik in mezelf geloof, hetzelfde niveau kan bereiken als bij Ajax."

De bijnaam van Ziyech, The Wizard, zorgde voor wat vraagtekens bij zijn komst naar Chelsea. Die twijfels heeft hij inmiddels weggenomen. "Ik speelde in het verleden een wedstrijd voor Ajax en na dat duel gaf een van de mensen van de socialmediakanalen van de club me die bijnaam. Vanaf dat moment begon iedereen die te gebruiken. Zelfs nu, als ik terugkom in Amsterdam, noemen mensen me zo."