'Onana staat op het lijstje bij veel clubs, dat is iets wat we gaan bespreken'

'Onana staat op het lijstje bij veel clubs, dat is iets wat we gaan bespreken'

06-02-2021 07:56 Laatste update: 13:04
110

Ajax gaat zich de komende weken buigen over de toekomst van Andre Onana. Als de schorsing van de 24-jarige doelman blijft staan, dan lijden de Amsterdammers ook economische schade.

Het contract van Onana loopt medio 2022 af, terwijl hij begin februari 2022 weer zou mogen spelen. "Dat hij een economische waarde vertegenwoordigt, is duidelijk. Hij staat op het lijstje van veel clubs. Dus dat is iets wat we gaan bespreken. Hoe het zit met zijn salaris? Ook dat gaan we bespreken", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar tegen Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Voor Ajax was het niet het eerste slechte nieuws deze week, maar Van der Sar ziet geen patroon. "Ik zou niet weten wat voor patroon. Als het nou allemaal van één afdeling kwam. Het komt niet goed over, dat begrijp ik, maar ik ben hier nu acht jaar en er is hier een heel solide en professionele organisatie. Maar ook bij ons gaan dingen fout en die komen deze week naar buiten. Dat het klote en vervelend is voor de club, voor de betrokkenen: uiteraard. Maar het enige wat wij kunnen doen is ons focussen op de spelers met wie we de prestaties neer moeten gaan zetten."

De oud-doelman wil niets weten van het maskeren van dopinggebruik. Ook de theorie dat Furosemide kan helpen bij gewichtsverlies, wuift hij weg. "Het is niet zo dat hij met twee kilo meer niet op doel had gestaan. In die theorie zou ik eventueel mee kunnen gaan als het vlak na de zomer is als je vakantie hebt gehad, maar niet midden in een seizoen als je om de drie dagen een wedstrijd speelt. Ze eten vaak bij ons, de restaurants waren dicht dus nee: dat gevoel heb ik niet."