'Wat dat betreft had ik liever gehad dat Haller in Engeland was gebleven'

'Wat dat betreft had ik liever gehad dat Haller in Engeland was gebleven'

06-02-2021 14:08
22

Willem Janssen ziet dat Sébastien Haller meteen van waarde is voor Ajax. De aanvoerder van de Domstedelingen staat zondag tegenover zijn oud-ploeggenoot.

"Ja, leuk. Je weet dat het een pittige kluif wordt. Wat dat betreft had ik liever gehad dat hij in Engeland was gebleven", zegt Janssen tegen Voetbal International. "Het is een supergozer. Sowieso leuk om weer even te zien, maar het worden pittige duels. Daarbij heeft hij zich ook enorm doorontwikkeld in het buitenland. Er staat een verbeterde versie dan wat we hier hebben gezien."

Janssen stelt dat Haller niet alleen zelf de trekker over haalt, maar ook anderen laat scoren. "Natuurlijk ze hebben 22 miljoen euro betaald. Dan kom je als een grote meneer in de kleedkamer binnen. Dan heb je aanzien. Maar ik heb bijna alle wedstrijden van Ajax gezien dit seizoen en je ziet dat de spelers hem ook heel snel als voetballer in het spel hebben geaccepteerd. Dat zie je in hoe ze hem benaderen. Dat ze heel snel door hebben: deze jongen gaat ons teamspel nog wel verder brengen. Dat zie ik wel terug. Dat heeft hij echt heel snel voor elkaar gekregen."

Bij Utrecht zijn ze op hun hoede voor de spits van Ajax. "We hebben het er in de voorbereiding op zondag ook over: met hem erbij zijn ze nog een stukje completer geworden."