'Goed nieuws voor Ajax: ook Lille in beide wedstrijden zonder uitblinker'

'Goed nieuws voor Ajax: ook Lille in beide wedstrijden zonder uitblinker'

09-02-2021 18:51
42

Ajax lijkt in de Europa League-wedstrijden tegen Lille OSC geen rekening te hoeven houden met Yusuf Yazici. De aanvallende middenvelder van de koploper van Frankrijk is geblesseerd aan zijn voet.

Nadat de Turk een doelpunt maakte tegen Bordeaux (0-3 winst) raakte hij geblesseerd aan zijn voet en moest hij het veld verlaten. Trainer Christophe Galtier heeft nu bekendgemaakt dat hij niet op Yazici rekent voor het tweeluik tegen Ajax. Dat tekenen Turkse media, waaronder Fanatik, uit zijn mond op.

Wedden

Meer odds

Het ontbreken van de aanvallende middenvelder is een meevaller voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. Yazici is één van de betere spelers van Lille en scoorde dit seizoen al zeven keer in de Franse Ligue 1. Ook in de Europa League was de Turk trefzeker: in zes wedstrijden maakte hij evenzoveel doelpunten.

In de zomer van 2019 nam Lille Yazici voor ruim zestien miljoen euro over van Trabzonspor. In het daaropvolgende seizoen kwam hij al eens in actie tegen Ajax. In de twee Champions League-wedstrijden die de twee ploegen uitvochten, beide gewonnen door Ajax, deed hij in totaal 109 minuten mee.