Kwakman en Been furieus door minuut 1 van Excelsior-Vitesse: 'Schandalige tackle!'

Kwakman en Been furieus door minuut 1 van Excelsior-Vitesse: 'Schandalige tackle!'

09-02-2021 21:10
97

ESPN-analisten Mario Been en Kees Kwakman fronsten dinsdagavond na de eerste minuut van Excelsior-Vitesse de wenkbrauwen. Excelsior-back Brandon Ormonde-Ottewill zette bij de achterlijn een tackle in en raakte tegenstander Oussama Tannane vol op de enkel.

De VAR keek het moment nog terug, maar bleef achter de beslissing van arbiter Dennis Higler (foto) staan. Been en Kwakman vinden het onbegrijpelijk. "Niet te geloven... We hebben een VAR in de kwartfinale en daar zijn we blij om. Maar hij was effe koffie halen...", opent Kwakman de rustanalyse van het bekerduel. "Schandalige overtreding. Echt schandalig."

Been is het hier roerend mee eens en vond ook dat er strenger opgetreden had moeten worden in de eerste minuut van de wedstrijd. "Hij (Ormonde-Ottewill, red.) gaat ook helemaal niet voor de bal! Want dan glijd je voorlangs." Kwakman: "Roep hem dan in elk geval even! Want als Higler dit ziet, dan geeft hij hier echt wel een rode kaart voor. Dit is toch niet normaal? Moet je kijken wat voor tackle dit is, schandalig! Na veertig seconden..."