Van Ajax naar Dortmund: 'Dat heeft op Julian en zijn ouders grote indruk gemaakt'

Van Ajax naar Dortmund: 'Dat heeft op Julian en zijn ouders grote indruk gemaakt'

10-02-2021 16:21 Laatste update: 16:25
99

Julian Rijkhoff heeft de jeugdopleiding van Ajax verlaten en kiest voor een avontuur bij de Duitse topclub Borussia Dortmund. Dat gaat ook bij onze oosterburen niet onopgemerkt voorbij: volgens Dick van Burik, de zaakwaarnemer van de jonge spits, wist Dortmund alles over Rijkhoff.

In gesprek met BILD, dat Rijkhoff een 'Sturm-Juwel' noemt, geeft Van Burik aan dat de keuze voor de jonge aanvaller niet moeilijk was. "Tijdens de gesprekken met de verantwoordelijken bij Dortmund raakten we erg onder de indruk. Ze wisten alles over hem. Hun scoutingsafdeling heeft goed werk geleverd. Hoe goed BVB hem al kende, hoe ze hem verder willen ontwikkelen en hoe overtuigd ze van hem zijn, heeft op Julian en zijn ouders grote indruk gemaakt", wordt Van Burik geciteerd.

Rijkhoff traint in eerste instantie mee met het O17-elftal van Dortmund en gaat volgend seizoen de overstap maken naar de O19. Hij speelde vanaf 2012 in de jeugdopleiding van Ajax, maar tot een eerste profcontract in Amsterdam kwam het dus niet. Naar verluidt waren de spits en zijn begeleiders niet blij met de onduidelijkheid over zijn toekomst bij Ajax.