'Weet je hoe koud het toen was? 17 graden onder nul, mijn kaken vroren vast'

'Weet je hoe koud het toen was? 17 graden onder nul, mijn kaken vroren vast'

13-02-2021 14:30
27

Dit weekend wordt er in de Eredivisie in koude stadions gevoetbald en Arnold Bruggink weet hoe dat voelt. Als speler van Hannover 96 moest hij een keer op een ijsveld spelen en daar bewaart hij geen goede herinneringen aan.

De wedstrijd werd met 3-2 verloren door Bruggink en de zijnen, maar de uitslag staat de analist van ESPN niet meer bij. "Weet je wel hoe koud het toen was?", vraagt hij aan Jan-Joost van Gangelen tijdens een uitzending van ESPN. "-17, dat was gewoon echt niet meer normaal. Het was zo vreselijk koud."

De aanvallende middenvelder werd gewisseld, keek de laatste minuten rillend toe en moest vervolgens ook nog richting het aanwezige journaille. "Ik moest interviews geven na deze wedstrijd, maar ik kon helemaal niets meer. Mijn kaken waren gewoon bevroren. Er zaten ook nog eens 33.000 mensen in het stadion! Dat ging helemaal nergens meer over."

Zaterdag zullen de meeste Eredivisie-spelers te maken krijgen met vrieskou, maar zondag zet de dooi in. Waarschijnlijk liggen de temperaturen dan boven het vriespunt.