NAC mag blijven hopen op directe promotie, talenten van PSV pakken drie punten

19-02-2021 20:39
10

NAC Breda heeft de achterstand op de top-drie van de Keuken Kampioen Divisie verkleind. De Parel van het Zuiden had alle moeite met laagvlieger FC Dordrecht, maar won uiteindelijk met 3-2 op de Krommedijk.

FC Dordrecht - NAC Breda 2-3
Binnen tien minuten zag het er heel goed uit voor NAC, dat via Kaj de Rooij twee keer scoorde en een comfortabele 0-2 voorsprong pakte. De Schapenkoppen lieten zich echter niet gek maken en maakten er al in minuut twaalf 1-2 van via Dehninio Muringen. Op die manier bleef Dordrecht in de wedstrijd en konden ze na rust zelfs op gelijke hoogte komen. Nikolas Agrafiotis benutte een strafschop, maar dat leverde Dordt geen punt op.

Lewis Fiorini schoot de bal tien minuten voor tijd stijf in de kruising (2-3) en bezorgde zijn ploeg daarmee drie belangrijke punten. NAC zet namelijk druk op De Graafschap en Almere City, de twee ploegen die strijden om de tweede plaats die recht geeft op promotie naar de Eredivisie. De formatie uit Breda heeft nu evenveel punten als nummer drie Almere, maar zij hebben nog twee wedstrijden tegoed. Dordrecht is en blijft de nummer negentien.

Jong PSV - FC Den Bosch 1-0
De talenten uit Eindhoven hadden aan een goal van Shurandy Sambo in de eerste helft genoeg om hekkensluiter Den Bosch over de knie te leggen. Jong PSV kreeg vervolgens nog diverse kansen om de score uit te breiden, maar dat lukte niet. De thuisploeg stijgt door de overwinning naar plaats zestien.