Ten Hag legt uit: 'Denk dat hij nu wel begrijpt waarom hij niet alles uitspeelt'

Ten Hag legt uit: 'Denk dat hij nu wel begrijpt waarom hij niet alles uitspeelt'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 12:39ma 22-02-2021 om 12:39

Laatste update: maandag 22 februari 2021 om 12:50ma 22-02-2021 om 12:50

Erik ten Hag is uiterst voorzichtig met Antony. Omdat de Braziliaanse aanvaller in zijn debuutseizoen bij Ajax zoveel speelt, wordt hij vaak gewisseld, legt Ten Hag uit.

Antony werd zondagavond tegen Sparta (4-2) in de rust gewisseld voor David Neres. "Antony speelt dit seizoen al veel meer dan we vooraf hadden gedacht. We moeten zuinig op hem zijn", verklaart Ten Hag zijn keuze, geciteerd door Ajax Life. "We leggen hem dat ook uit. Ik denk dat hij nu wel begrijpt waarom hij niet alle wedstrijden uitspeelt."

In Het Parool valt te lezen dat Ten Hag kritisch blijft op Antony: de Braziliaanse aanvaller (20) zou 'nog vaak te veel schroom hebben om zijn directe tegenstander op te zoeken voor een persoonlijk duel'. Het is een 'aandachtspunt' voor de Ajax-trainer. "Hij is een geweldige speler met buitengewone kwaliteiten, maar hij is nog jong. We zijn nog volop met Antony bezig: hoe hij het spel van zijn tegenstander moet lezen, hoe hij diens zwaktes moet ontdekken en hoe hij meer variatie en verrassing in zijn spel kan brengen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws