Feyenoord-spelers denken aan 'juridische mogelijkheden': 'Bijt ze in de staart'

Feyenoord-spelers denken aan 'juridische mogelijkheden': 'Bijt ze in de staart'

Gepubliceerd: maandag 22 februari 2021 om 19:16ma 22-02-2021 om 19:16

Een aantal spelers van Feyenoord onderzoekt of het mogelijk is om juridische stappen te ondernemen tegen de clubleiding. De reden: het feit dat er voor de tweede keer dit seizoen aan de spelers verteld is dat er een loonoffer gebracht moet worden.

Het was een mededeling van het bestuur aan de spelersgroep, die volgens Martijn Krabbendam - Feyenoord-watcher van Voetbal International - niet bij alle spelers even lekker viel. "Er zijn spelers die de juridische mogelijkheden onderzoeken", vertelt hij aan tafel bij VI LIVE. "Mag Feyenoord dit? Wat kunnen wij ertegen inbrengen? Dat krijgt nog wel een staartje."

Krabbendam denkt dat een van de redenen dat er bij sommige Feyenoord-spelers onrust heerst, de komst van Lucas Pratto is. "Het is met terugwerkende kracht een probleem. In januari een spits van een paar ton halen, met de bedoeling dat hij Feyenoord verder helpt in de beker en de competitie, op weg naar Europees voetbal. Het blijkt uiteindelijk geen match te zijn."

De komst van Pratto leek niet iedereen bij Feyenoord een goed plan, zo geeft Krabbendam nu aan. "Je had scoutingsrapporten die aangaven: misschien moeten we dat maar niet doen. En je moet nu loonoffers gaan vragen aan spelers... Die gaan dan ook denken: waarom moest die spits dan komen? Was het in januari dan niet bekend hoe de financiële situatie zou zijn? Dat bijt Feyenoord nu wel in de staart."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws