Jong Ajax geeft zege na minuut 95 weg: 'Gelijkspel was al K en eindigend op N'

Jong Ajax geeft zege na minuut 95 weg: 'Gelijkspel was al K en eindigend op N'

Gepubliceerd: dinsdag 23 februari 2021 om 23:50di 23-02-2021 om 23:50

Jong Ajax leek op weg naar een 1-2 overwinning op bezoek bij FC Volendam, maar gaf deze op miraculeuze wijze uit handen: na het ingaan van minuut 95 moest het de 2-2 én de 3-2 van Het Andere Oranje incasseren. Trainer Mitchell van der Gaag zag het met verbijstering aan.

Na afloop verscheen hij voor de ESPN-microfoon en kreeg hij de vraag wat hij aantrof in de kleedkamer. "Ja...", aldus Van der Gaag. "Stilte, doodse stilte. Het zijn jonge jongens, die hebben dit nog nooit meegemaakt. Ik ben wat ouder (49 jaar, red.) en ik heb al redelijk veel gezien, maar ik heb het ook nog nooit meegemaakt."

Van der Gaag vond de gelijkmaker van Volendam al niet conform de verhoudingen op het veld. "Dan had ik hier al met een gevoel gestaan, dat begint met een K en eindigt met een N. De rest mag je zelf invullen. Ja, als je dan ook nog verliest... Dat is dan een heel bizar einde van de wedstrijd. Wat ik zal zeg: een gelijkspel was voor ons al een verlies geweest, op basis van wat we hebben laten zien."

Jong Ajax had het echter volledig aan zichzelf te wijten, vond Van der Gaag. De Amsterdamse beloften mochten na de late 2-2 aftrappen en speelden de bal rond op eigen helft: Youri Regeer leverde echter in, Zakaria El Azzouzi maakte de 3-2 voor Volendam en de wedstrijd was direct voorbij. "Volendam gaat naar voren, dat is logisch. Dan moeten wij gewoon de bal naar voren schieten. En dan is de wedstrijd klaar. Dat is dus niet gebeurd. Op het moment van die aftrap zie je eigenlijk alles in slow motion afspelen. Je ziet het eigenlijk gebeuren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws