Blind lacht na moment met Botman, in aanloop naar Ajax-goal: 'Vaak in gym geweest'

Blind lacht na moment met Botman, in aanloop naar Ajax-goal: 'Vaak in gym geweest'

Gepubliceerd: donderdag 25 februari 2021 om 21:40do 25-02-2021 om 21:40

Daley Blind stond na de Europa League-zege van Ajax op Lille OSC lachend voor de microfoon van ESPN. Ajax heeft de achtste finales van het toernooi bereikt na een 2-1 thuiszege, die mede tot stand kwam door een ongelukkig momentje van oude bekende Sven Botman.

De in Amsterdam opgeleide Lille-verdediger moest een indirecte vrije trap verdedigen, maar kreeg een zetje van Blind en ging onderuit: Davy Klaassen profiteerde vervolgens van de consternatie in de Lille-verdediging en kopte de openingstreffer binnen. De arbitrage zag geen reden om die treffer af te keuren en ook Blind was zich van geen kwaad bewust. "Volgens mij liep hij tegen mij aan, maar ja... Ik ben vaak in de gym geweest de laatste tijd, misschien was dat het", aldus de breed lachende Blind.

De routinier bleef erbij dat er niet zoveel aan de hand was in zijn duel met Botman. "Hij ging heel makkelijk naar de grond, volgens mij had de scheids (William Collum uit Schotland, red.) goed gezien dat het geen vrije trap was", aldus Blind, die na het incident niet nogmaals contact zocht met zijn landgenoot in Noord-Franse dienst. "Nee, ik hoorde hem alleen schreeuwen. En ik ben niet iemand die het daarna erin gaat wrijven. Hij maakt die beslissing op dat moment en ik denk dat de scheids het goed gezien heeft."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Terecht dat deze goal goedgekeurd werd?

Ja
93%
Nee
7%
(1700 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws