Dit zijn de vijftien mogelijke tegenstanders van Ajax in de Europa League

Dit zijn de vijftien mogelijke tegenstanders van Ajax in de Europa League

Gepubliceerd: vrijdag 26 februari 2021 om 09:20vr 26-02-2021 om 09:20

Laatste update: vrijdag 26 februari 2021 om 09:26vr 26-02-2021 om 09:26

PSV is op dramatische wijze gesneuveld, Ajax heeft de zestiende finales van de Europa League wél overleefd. En dus mogen de Amsterdammers vrijdag alweer de koker in. Wie kunnen zij treffen?

Aan de loting van vrijdagmiddag zijn in elk geval geen restricties verbonden: Ajax kan alle vijftien tegenstanders treffen, van AC Milan en Arsenal tot Molde FK en PSV-beul Olympiakos Piraeus. De kans op een reisje naar Engeland is het grootst: met Arsenal, Manchester United en Tottenham Hotspur zitten er drie Premier League-clubs in de achtste finales. Met die laatste twee clubs heeft Ajax nog een appeltje te schillen, na de Europa League-finale van 2017 en de Champions League-halve finale van 2019...

Vrijdagmiddag na 13.00 uur gaan de balletjes rollen in het Zwitserse Nyon. Ajax mag al snel weer aan de bak: op donderdag 11 en 18 maart – nog vóór de eerstvolgende interlandperiode – staan de achtste finale-tweeluiken op de planning. Mocht Ajax ook deze ronde overleven, dan hoort het op vrijdag 19 maart al wie het gaat treffen in de kwartfinales en wie het kan treffen in de halve finales.

De zestien clubs in de achtste finale van de Europa League: AJAX (Nederland), Arsenal, Manchester United, Tottenham Hotspur (allen Engeland), AC Milan, AS Roma (beiden Italië), Granada, Villarreal (beiden Spanje), Dinamo Kiev, Shakhtar Donetsk (beiden Oekraïne), Dinamo Zagreb (Kroatië), Molde FK (Noorwegen), Olympiakos Piraeus (Griekenland), Rangers FC (Schotland), Slavia Praag (Tsjechië), BSC Young Boys (Zwitserland).

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Europa League Ajax

Poll

Hoe ver komt Ajax in de Europa League?

Achtste finales
11%
Kwartfinales
22%
Halve finales
29%
Finale
15%
Winnaar
23%
(4838 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws