Van der Sar reageert op wens van Ajax-supporters: 'We gaan het zien, maar nu niet'

Van der Sar reageert op wens van Ajax-supporters: 'We gaan het zien, maar nu niet'

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 17:57za 06-03-2021 om 17:57

Het oude logo van Ajax keert op korte termijn niet terug op het shirt, zegt algemeen directeur Edwin van der Sar. Het is een grote wens van supporters dat het huidige logo vervangen wordt.

Er gaan geruchten dat Ajax volgend jaar weer met het oude logo op de borst gaat spelen. Van der Sar zegt dat er nu niets speelt. "Het oude logo is nooit weggeweest. Het is zichtbaar in het stadion, we gebruiken het soms op merchandise en de bestuurstafel heeft het ook", zegt Van der Sar in een Instagram-video van Ajax. "Dat is een tafel van begin jaren zestig."

"Of het terugkomt? Je weet het niet. Ik heb al aan supporters laten weten dat we het nu niet gaan doen", zegt Van der Sar. "We moeten ons focussen op de sportieve prestaties. Ik hoop dat iedereen het ermee eens is dat we de goede kant opgaan. Commercieel doen we het ook heel goed. We gaan zien wat er in de toekomst gebeurt, maar nu niet."

Sinds 1928 werd het shirt van Ajax gesierd door wat sinds 1990 'het oude logo' wordt genoemd. Supporters hebben regelmatig gedemonstreerd voor herstel van het oude logo. Succes bracht het ze niet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Moet het oude logo terugkeren?

Ja
76%
Nee
24%
(1477 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws