Nieuws voor Nederlandse topclubs: WK-kwalificatieduels in Zuid-Amerika afgelast

Nieuws voor Nederlandse topclubs: WK-kwalificatieduels in Zuid-Amerika afgelast

Gepubliceerd: zaterdag 6 maart 2021 om 18:46za 06-03-2021 om 18:46

Laatste update: zaterdag 6 maart 2021 om 20:06za 06-03-2021 om 20:06

De WK-kwalificatiewedstrijden in Zuid-Amerika zijn afgelast. Dat is voor veel buitenlandse clubs goed nieuws. In sommige Zuid-Amerikaanse landen is de situatie rondom het coronavirus namelijk zorgelijk, waardoor spelers na interlands in quarantaine zouden moeten. Voor de Nederlandse clubs zijn de afgelastingen ook relevant.

Veel Engelse clubs wilden koste wat kost voorkomen dat hun spelers af zouden reizen naar de interlands in Zuid-Amerika. Spelers zouden bij terugkomst namelijk in quarantaine moeten gaan, waardoor ze naar alle waarschijnlijkheid wedstrijden voor hun clubs zouden moeten missen.

Voor onder meer Ajax, Feyenoord en PSV zijn de geschrapte interlands in Zuid-Amerika ook interessant: spelers als Nicolás Tagliafico en Marcos Senesi hoeven niet uit te vliegen. De Zuid-Amerikaanse internationals kunnen dus bij hun club blijven. In Nederland geldt overigens wel een uitzondering op de quarantaineregels voor topsporters. De Zuid-Amerikanen zouden dus naar alle waarschijnlijkheid geen Eredivisie-wedstrijden missen, als de interlands doorgingen. Toch scheelt het voor spelers een hoop reistijd. Ook kunnen ze nu niet met blessures of een positieve coronatest terugkomen van de interlands.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws