Musampa kritisch: 'Ik sprak Frans tegen Bakker, maar hij begreep het niet'

Musampa kritisch: 'Ik sprak Frans tegen Bakker, maar hij begreep het niet'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 16:24ma 08-03-2021 om 16:24

Oud-voetballer Kiki Musampa is van mening dat jonge spelers zich niet meer goed voorbereiden voor ze de stap naar het buitenland maken. Hij neemt Paris Saint-Germain-linksback Mitchel Bakker als voorbeeld. 

Musampa speelde in Nederland voor Ajax, AZ en Willem ll en kwam in het buitenland uit voor Bordeaux, Malaga, Atlético Madrid, Trabzonspor en FC Seoul. "Ik merk bij jonge spelers dat ze zich niet goed voorbereiden voor ze naar het buitenland gaan", zegt Musampa in de online talkshow van Voetbal International.

"Ik maakte Mitchel Bakker mee toen ik assistent was bij Jong Oranje. Ik kende hem nog vanuit de Ajax-tijd, hij had toen al getekend bij Paris Saint-Germain. Ik begon Frans te praten tegen hem, maar hij begreep het niet", zegt Musampa. "Ik zei: praat je nog geen Frans dan? Dat komt nog wel, zei hij. Dan denk ik: tja.. Dan ben je je niet aan het voorbereiden. Je komt in een kleedkamer waar ze Frans praten. Dan sluit je jezelf al een beetje uit. Je maakt het jezelf moeilijk, omdat je niet met ze meepraat en je ze niet verstaat."

"Nu zie je dat ze naar het buitenland gaan voor een hele andere redenen: meestal voor het geld. Dat is niet verkeerd, maar dat wil niet zeggen dat je je niet moet voorbereiden om ook te presteren. Je wordt wel betaald om een prestatie neer te zetten. Je ziet vaak dat het langzaam bergafwaarts gaat."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws