Fortuna 'moet betalen voor imagoschade': 'Het gaat om een klein bedrag'

Fortuna 'moet betalen voor imagoschade': 'Het gaat om een klein bedrag'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 23:49ma 08-03-2021 om 23:49

De keeperssoap bij Fortuna Sittard is nog niet ten einde. Sieb Dijkstra, de keeperstrainer die fel tegen de komst van Piet Velthuizen was, wil een kleine compensatie van de club ontvangen voordat hij zal vertrekken.

Club en keeperstrainer waren allebei al tot de conclusie gekomen dat een verdere samenwerking niet mogelijk was nadat beide partijen elkaar van onwaarheden betichtten. Zo zei Dijkstra dat zijn advies om Velthuizen niet te halen in de wind werd geslagen en liet Fortuna-trainer Ultee weten dat die beweringen onjuist waren.

Dijkstra wil nu een kleine compensatie van Fortuna omdat hem een gebrek aan betrouwbaarheid werd verweten. "Dat is niks spannends", zegt hij tegenover Voetbal International. "Het gaat om een klein bedragje. Mijn advocaat heeft een tegenvoorstel gestuurd, we wachten op een reactie. Ik heb bijna vijf goede jaren gehad bij Fortuna, we hebben veel voor elkaar betekend. Daar ben ik de club dankbaar voor. Ik wil ondanks alles met opgeheven hoofd vertrekken."

Mensen binnen de Sittardse voetbalclub geven aan dat Dijkstra wel degelijk zijn goedkeuring had gegeven aan het binnenhalen van Velthuizen, maar dat ontkent hij. "Dat is niet waar en er zijn mensen die dat kunnen bewijzen, maar zij zullen niet tegen de club willen getuigen. Dus voor mij valt er wat dat betreft weinig te winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws