'Fortuna Sittard en keeperstrainer definitief uit elkaar na forse interne ruzie'

10 maart om 17:51

De ruzie binnen de Fortuna Sittard-staf heeft voorlopig zijn climax bereikt, meldt De Limburger. Keeperstrainer Sieb Dijkstra clashte met hoofdtrainer Sjors Ultee, werd teruggezet naar de jeugdopleiding en nam een advocaat in de arm.

Dijkstra voelde zich geschoffeerd door Ultee. "Het is jammer dat het zo moet, maar de werkrelatie is op deze manier ernstig verstoord. Zo heeft ook een rol binnen de Academy als keeperstrainer, voor mij geen zin", liet hij toen weten. Inmiddels hebben beide partijen alsnog een permanente oplossing gevonden: volgens De Limburger gaat Dijkstra ook niet in de jeugdopleiding aan de slag, maar zal hij na vijf jaar – waarvan bijna vier bij het eerste elftal – definitief vertrekken.

Het aantrekken van Piet Velthuizen was de aanleiding van de rel. Fortuna dreigde door een blessure van Yanick van Osch en een naderende transfer van Alexei Koselev zonder keepers te zitten en kwam bij de clubloze Velthuizen uit. Dijkstra zag dit echter niet zitten en baalde er flink van dat er niets werd gedaan met zijn suggestie om de Oostenrijker Tobias Knoflach vast te leggen. Vervolgens ontstond er intern een hevige botsing tussen Ultee en Dijkstra, die uit de technische staf van het eerste elftal werd verwijderd.