Steun voor technisch begaafde Ziyech: 'Bij Ajax stonden spelers op juiste plaats'

Steun voor technisch begaafde Ziyech: 'Bij Ajax stonden spelers op juiste plaats'

14-03-2021 08:15 Laatste update: 08:28
54

Mario Melchiot leeft mee met Hakim Ziyech. De 27-jarige spelmaker verloor zijn basisplaats bij Chelsea na de komst van manager Thomas Tuchel. In de laatste duels mocht hij wél starten, maar kon hij geen potten breken.

Ziyech werd zaterdag tegen Leeds United (0-0) na 68 minuten gewisseld. In Engelse media kreeg hij na afloop veel onvoldoendes. "Hij krijgt niet altijd de kans en ik denk dat Frank (Lampard, red.) hem beter begreep", zegt Melchiot tegen Stadium Astro. "Hij wilde hem ook, hij ging echt achter hem aan."

Wedden

Meer odds

De voormalig rechtsback, die eveneens voor Ajax en Chelsea speelde, denkt dat Ziyech de tijd moet krijgen. "Toen hij net bij Ajax zat, had hij ook wat moeite om op gang te komen, maar toen dat eenmaal lukte, was hij één van de twee en misschien wel dé beste speler van het team."

Melchiot benadrukt dat het een grote stap is van de Eredivisie naar Engeland. "In de Premier League zijn er zoveel andere sterren. Het is cruciaal dat hij dat begrijpt. Het heeft ook te maken met ritme. In Engeland duurt het bijna drie wedstrijden om weer op het juiste ritme te komen en als je die drie wedstrijden niet krijgt en niet kan starten, wordt het heel moeilijk."

"Hij is het niet gewend om op de bank te beginnen. In Nederland en bij Ajax speelde hij altijd. Het spel draaide om hem", vervolgt Melchiot, die vertrouwen houdt in Ziyech. "Ik ben onder de indruk van hem. Hij is technisch zó begaafd en hij begrijpt het spelletje heel goed. Alleen bij Ajax stonden er altijd spelers op de juiste plaats om zijn ballen af te maken."

"Ze moeten bij Chelsea begrijpen wat zijn kwaliteiten zijn. Als hij dat kan laten zien, kan het iets heel speciaals worden. Zo niet, dan wordt het lastig", besluit Melchiot.