Ajax-besef bij Ten Hag: 'Die ambitie is er, maar moeten steeds opnieuw beginnen'

Ajax-besef bij Ten Hag: 'Die ambitie is er, maar moeten steeds opnieuw beginnen'

16-03-2021 12:58
171

Ajax wil structureel aanhaken bij de internationale top, maar moet elk jaar opnieuw beginnen. Met dat besef wordt Erik ten Hag elk seizoen geconfronteerd, vertelt hij in de aanloop naar de Europa League-return tegen Young Boys.

Ajax staat met één been in de kwartfinale en droomt na de succesvolle campagnes in 2017 en 2019 van nieuw succes in Europa. De directie wil structureel aanhaken bij de internationale top. "Die ambitie is er", zegt Ten Hag, geciteerd door het ANP. "Maar we moeten steeds opnieuw beginnen."

Wedden

Meer odds

De laatste jaren vertrokken sleutelspelers als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Donny van de Beek. "Europese topclubs vervangen slechts een mindere speler door een betere vervanger", weet Ten Hag. "We proberen de lat zo hoog als mogelijk te leggen. Ieder dag weer. Met het eerste elftal maar ook met de scouting en opleiding."

Ten Hag ziet desondanks dat Ajax enorme stappen heeft gezet sinds de kansloos verloren Europa League-finale tegen Manchester United. "Toen was het onvoorstelbaar dat spelers als Tadic en Blind vanuit de Premier League kwamen. Of dat er in de winterstop een spits als Sébastien Haller bijkwam. Zulke jongens nemen onze talenten mee."

"Nu staat er een team dat alle overgebleven clubs in de Europa League kan uitdagen", aldus de trainer. "We zitten aan het stuur tegen Young Boys. Een voorsprong van 3-0 is een goede positie voor de kwartfinale. Structureel aanhaken bij de Europese top blijft de ambitie van Ajax. Het is lastig maar uitdagend hoe wij dat moeten doen."