'Bruma had me nog benaderd en vroeg me om naar PSV te komen'

'Bruma had me nog benaderd en vroeg me om naar PSV te komen'

18-03-2021 20:15 Laatste update: 21:06
27

Yvon Mvogo is dolblij dat hij zich speler van PSV mag noemen. De Zwitserse doelman wordt voor twee jaar gehuurd van RB Leipzig, waar hij reservedoelman was. Mvogo is eerste keus in Eindhoven.

"Ik ben blij en trots te kunnen zeggen voor één van de beste clubs van Nederland te mogen spelen", zegt Mvogo in een interview met supportersmagazine De PSV Supporter. "Daarnaast ben ik echt ontzettend goed opgevangen door de club en het team en kan zeggen, het voelt hier echt als een hechte familie."

Mvogo kreeg al snel een goed gevoel bij PSV. Armindo Bruma vroeg hem naar Eindhoven te komen. De twee kenden elkaar van hun gezamenlijke periode bij Leipzig. "Qua verwachtingen had ik natuurlijk voor mijn komst uitgebreid met Roger (Schmidt, trainer, red.) gesproken. Ook Armando Bruma, die ik nog ken van onze gezamelijke tijd in Leipzig, had me nog benaderd en gevraagd naar Eindhoven te komen. Alleen een beetje jammer dat die kort na mijn komst naar Olympiakos vertrok, haha."

Leipzig zag een verkoop van Mvogo niet zitten, maar de club besloot mee te denken toen hij aangaf graag te willen spelen. "Zodoende hebben we mijn contract in Leipzig verlengd tot 2023, dus dat loopt na mijn periode hier nog een jaar door. Vervolgens heb ik aangegeven dat ik in dat geval het liefst een stap zou maken voor twee jaar, waar ik dus in een stabiele omgeving mezelf verder kan ontwikkelen zodat ik daarna eventueel wél klaar ben om eerste doelman te worden bij RB Leipzig."