Doelman Bono is held van Sevilla met late goal, Huntelaar kan Schalke niet redden

20-03-2021 23:05 Laatste update: 23:15
49

Sevilla-doelman Yassine Bono heeft een absolute heldenrol vertolkt bij Sevilla. De huidige nummer vier van La Liga stond tot diep in blessuretijd achter bij laagvlieger Real Valladolid, maar Bono bezorgde zijn ploeg eigenhadig een punt. Degradatie komt steeds dichterbij voor Schalke 04 en Klaas-Jan Huntelaar. Die Königsblauen verloren zaterdagavond in eigen stadion ruim van Borussia Mönchengladbach.

Real Valladolid - Sevilla 1-1
Ondanks dat Sevilla de betere ploeg was, kwam Valladolid op voorsprong in eigen huis. Spits Shon Weissman kwam in botsing met Karim Rekik en Diego Carlos. In eerste instantie kreeg Valladolid geen strafschop, maar de VAR stak daar een stokje voor: de bal ging alsnog op de stip. Fabián Orellana benutte de penalty: 1-0. In de tweede helft ging Sevilla op zoek naar de gelijkmaker. Zo kreeg Luuk de Jong drie enorme kansen. De dertigjarige spits wist die alleen niet te verzilveren tot doelpunt.

De formatie van Julen Lopetegui leek af te stevenen op een nederlaag. Niks was echter minder waar. In de allerlaatste minuut bleef de bal na een corner in de zestien van Valladolid hangen. Doelman (!) Yassine Bono was meegekomen bij de corner en aarzelde niet: de goalie schoot de bal als een volleerd spits in de hoek: 1-1. Zo bezorgde uitgerekend Bono Sevilla nog een punt.

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 0-3
Wekenlang probeert Schalke al uit de malaise te komen en de thuiswedstrijd tegen Gladbach was daar een volgende kans voor, maar het zat er geen moment in. De gasten waren de baas in de Veltins Arena en kwamen na een kwartier voetballen verdiend op 0-1. Lars Stindl was de doelpuntenmaker, waarna Die Fohlen kansen op de verdubbeling van de marge lieten liggen.

Dat lukte na rust alsnog. Stefan Lainer maakte er 0-2 van en even later werd het via een knullig eigen doelpunt van Schalke-keeper Fredrik Rönnow ook nog 0-3. Met die stand mocht Klaas-Jan Huntelaar een kwartier voor tijd invallen, maar de voormalig Ajax-spits kon geen verandering meer aanbrengen in de stand. De ervaren Achterhoeker maakte zijn rentree na een aantal weken blessureleed.