Brobbey: 'Snap dat het veel losmaakte bij Ajax-aanhang, maakt me niet zoveel uit'

Brobbey: 'Snap dat het veel losmaakte bij Ajax-aanhang, maakt me niet zoveel uit'

22-03-2021 22:18
181

Het was lang onduidelijk waar de toekomst van Ajax-spits Brian Brobbey lag, maar inmiddels heeft hij een contract bij RB Leipzig ondertekend. De aanvaller praat met De Telegraaf over zijn transfer en legt zijn keuze om te vertrekken uit.

De Ajax-spelers probeerden Brobbey van gedachten te laten veranderen, nadat bekend werd dat hij zijn aflopende contract niet zou verlengen. Vooral aanvoerder Dusan Tadic was er maar druk mee. "Hij praat heel veel met me. Tadic is een heel goede jongen", vertelt Brobbey. "Ik zei gewoon elke dag: ja, ja, ja. Hij is de aanvoerder, hè. Iedereen bij Ajax vertelde me dat verhaal wel zo'n beetje. Dat ik dan sterk in m'n schoenen moet staan? Dat sta ik altijd. Ik snap dat het ook veel losmaakte onder de aanhang. Ik heb goede en slechte reacties gehad. Dat maakt me niet zoveel uit. Ik doe gewoon m'n ding."

Wedden

Meer odds

Brobbey maakt duidelijk dat Leipzig voor hem de ideale stap is. "Er was maar één goede club om Ajax voor te verlaten. Daar kan ik me goed doorontwikkelen en daarom heb ik ook niet voor andere clubs gekozen", aldus Brobbey, die al meerdere malen contact heeft gehad met Leipzig-trainer Julian Nagelsmann. "Ik sprak hem via de app en heb hem ook in het echt ontmoet. We zaten gewoon samen wat te eten en te praten. Hij vertelde mij wat m'n kwaliteiten zijn en ook wat ik minder kan. Hij wist al heel veel van me. Dat is altijd goed."

De focus van Brobbey ligt voor de rest van het seizoen echter nog bij Ajax, zo maakt hij duidelijk. "Ik wil eerst met Ajax drie prijzen pakken. Daar gaan we voor en dat kan zeker, we hebben een topteam. En het hoogste wil ik nu ook met Jong Oranje bereiken", sluit hij af.