VI: United Vansen praat met 'Ajax-bekende' over mogelijke overname ADO-aandelen

VI: United Vansen praat met 'Ajax-bekende' over mogelijke overname ADO-aandelen

22-03-2021 22:57 Laatste update: 22:57
22

United Vansen, de Chinese eigenaar van ADO Den Haag, is in gesprek met een tweede koper die interesse heeft getoond in de club uit de residentiestad. United Vansen wil van de aandelen af: al voor het Zwitserse/Nederlandse bedrijf Cosinus Group Capital Partners zich meldde was er sprake van Amerikaanse interesse.

Dat meldt Voetbal International maandagavond. De interesse uit de Verenigde Staten leidde vooralsnog niet tot serieuze gesprekken. Naar verluidt gaat het om de Otium Group. Dat is een vastgoedbedrijf dat sinds 2015 actief is in de voetbalwereld. Het bedrijf is onder andere partner van Ajax (sinds 2018). 

United Vansen sprak al wel met de andere geïnteresseerde partij, Cosinus Group Capital Partners. De onderhandelingen verlopen echter zeer moeizaam. Er is vooral onenigheid over het uiteindelijke bedrag dat de Zwitsers willen betalen. Daarnaast is er nog veel onduidelijk over de lopende schulden van ADO. United Vansen loopt een aantal betalingstermijnen achter.

VI meldt dat United Vansen een bedrag van ruim vier miljoen euro wil ontvangen bij een overname. Dat zorgt voor een flink verlies voor de Chinezen, die inmiddels al ongeveer twintig miljoen euro in ADO gepompt zouden hebben. United Vansen hoopt dat er meer partijen interesse gaan tonen, om op die manier de prijs omhoog te krijgen.