'Plan B' wordt serieus voor De Boer bij Oranje: Het wordt kiele kiele

'Plan B' wordt serieus voor De Boer bij Oranje: "Het wordt kiele kiele"

23-03-2021 13:13 Laatste update: 14:59
42

Bondscoach Frank de Boer acht de kans klein dat Virgil van Dijk op tijd fit zal zijn voor het komende EK. De Oranje-aanvoerder is herstellende van een zware knieblessure en lijkt het eindtoernooi met Oranje niet te halen. 

"Het wordt kiele kiele. Maar ik reken niet op hem", zegt De Boer over zijn captain, die in oktober de blessure opliep na een botsing met Everton-doelman Jordan Pickford. De verdediger staat inmiddels wel weer op het trainingsveld, maar zal eerst richting het einde van het seizoen een aantal wedstrijden met Liverpool moeten meespelen, voordat hij kan nadenken over eventuele EK-deelname. Liverpool-manager Jürgen Klopp rekent dit seizoen niet meer op Van Dijk. 

"Wij denken in plan B; dat we het met andere jongens moeten doen", zegt De Boer tegen de NOS. "Hij gaat volgens plan, misschien nog iets sneller. Hij zal nu op het veld dingen gaan doen. Heel vaak heb je ook terugslagen, daar moet je ook rekening mee houden."

De logische vervanger van Van Dijk, Stefan de Vrij, is er deze interlandperiode ook niet bij vanwege een positieve coronatest. Matthijs de Ligt is in principe de andere centrale verdediger. Ook Daley Blind, Sven Botman en Nathan Ake kunnen in aanmerking komen voor een plek in het hart van de Oranje-defensie.