Kraay ontsteekt in woede na nederlaag Oranje: 'Vieze, vuile laaielichter'

Kraay ontsteekt in woede na nederlaag Oranje: 'Vieze, vuile laaielichter'

25-03-2021 08:56
125

Hans Kraay jr. haalt keihard uit naar Simon Bennett, assistent-scheidsrechter tijdens het WK-kwalificatieduel van Oranje met Turkije. De grensrechter stond niet goed opgesteld en kende geen doelpunt toe na de kopbal van Matthijs de Ligt.

"Die grensrechter is een vieze, vuile laaielichter", steekt Kraay van wal bij ESPN na de 4-2 nederlaag van het Nederlands elftal in Istanbul. "Hij staat verkeerd... Waarom staat hij niet op de achterlijn? Ondanks het feit dat hij daar niet staat, kan je het toch wel zien, of niet? Een blind paard ziet dit toch wel, of niet?"

"Die Okay Yokuslu blijft gewoon met zijn voeten in het net hangen", uit de analist zijn ongenoegen. "Hij staat gewoon ver achter de lijn. Dan is het onmogelijk om hem vóór de lijn weg te koppen. Het is een zuivere goal."

Dat de grensrechter ná het moment alsnog een stap richting de achterlijn zet, wekt helemaal de toorn van Kraay. "Heel stiekem, als een klein kind. Een laaielichter! Wat ik een schande vind: de VAR, waar is 'ie wanneer je 'm nodig hebt?"