Assistent-trainer PEC neemt afscheid: 'Tijd gekomen om verder te kijken'

Assistent-trainer PEC neemt afscheid: 'Tijd gekomen om verder te kijken'

26-03-2021 11:07
12

De wegen van PEC Zwolle en assistent-trainer Gert Peter de Gunst scheiden na dit seizoen. Hij wil een 'nieuwe stap zetten in zijn carrière' en gaat na dit seizoen op zoek naar een nieuwe club.

Dat meldt PEC Zwolle vrijdagochtend via de clubkanalen. De Gunst is sinds 2013 actief als assistent-trainer bij De Blauwvingers. In het verleden was hij ook actief als speler, jeugdtrainer en hoofd voetbalacademie binnen de club. Hij coachte daarnaast 72 wedstrijden van Jong PEC Zwolle. De Gunst is inmiddels geslaagd voor de cursus Coach Betaald Voetbal en kan daarom als hoofdtrainer aan de slag.

"Een groot gedeelte van mijn voetballeven heeft zich in Zwolle afgespeeld. Ik heb me kunnen ontwikkelen tot de trainer die ik nu ben en heb hier ontzettend fijne jaren gekend. Voor nu is de tijd gekomen om verder te kijken en een nieuwe stap te zetten in mijn carrière", laat De Gunst weten in een eerste reactie.

Technisch manager Mike Willems vindt het jammer dat De Gunst vertrekt, maar wenst hem alle succes in de zoektocht naar een nieuwe club. "Met Gert Peter vertrekt er komende zomer een assistent-trainer met een grote staat van dienst bij de club. We zijn hem dankbaar voor alle inzet en betrokkenheid en wensen hem veel succes in het verdere verloop van zijn trainerscarrière."