'Boadu en Brobbey worden door Van de Looi als derderangsspelers behandeld'

'Boadu en Brobbey worden door Van de Looi als derderangsspelers behandeld'

28-03-2021 22:20
60

Willem van Hanegem is kritisch op Jong Oranje. De beloftenploeg heeft na twee wedstrijden op het EK nog niets gewonnen. Aanstaande dinsdag tegen Hongarije is het do-or-die.

Jong Oranje speelde met 1-1 gelijk tegen Roemenië en Duitsland. De uitleg van bondscoach Erwin van de Looi dat zijn ploeg goed gespeeld heeft, gaat er bij Van Hanegem niet in. 'Maar nu het erom gaat, staan ze er gewoon niet. Een opstelling zonder spitsen, allemaal spelers die het niet brengen, met Teun Koopmeiners voorop. Die Boadu en Brobbey zijn echt topspitsen in wording, maar ze worden door Van de Looi als derderangsspelers behandeld', aldus Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Maar het is niet alleen maar chagrijn bij Van Hanegem. Hij prijst Jordan Teze. 'Ik vond Teze van PSV de positieve uitzondering. Zet die gozer weer in het centrum tegen Jong Hongarije, stel Zeefuik weer op in plaats van Botman, die er bij de 1-1 uit werd gelopen alsof hij er niet stond. En vecht voor de laatste kans zoals die Roemenen van coach Adrian Mutu vochten tegen Jong Oranje. En geef na afloop eerlijke antwoorden.'