Siemen Mulder en co. zakken voor conditietest: 'Niet gek dat aantal niet halen'

Siemen Mulder en co. zakken voor conditietest: 'Niet gek dat aantal niet halen'

03-04-2021 16:54
22

Zeven arbiters en assistent-scheidsrechters, onder wie Siemen Mulder en Serdar Gözübüyük, zijn deze week gezakt voor hun conditietest. Daardoor stond de KNVB deze speelronde voor een aardige puzzel. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond ligt er echter niet wakker van.

De Telegraaf maakt melding van de scheidsrechters die de conditietest niet hebben gehaald. Het gaat om drie scheidsrechters en vijf assistent-scheidsrechters. Gözübüyük en Mulder behoren dus ook tot de groep. Eerstgenoemde gebruikte de test als onderdeel van zijn revalidatie. Gözübüyük is namelijk al drie weken uit de roulatie door knieklachten.

Mulder had naar verluidt nergens last van. De 37-jarige arbiter zou eigenlijk het treffen tussen Vitesse en FC Twente van zaterdag fluiten, maar in plaats daarvan zal Pol van Boekel het duel in goede banen leiden. Danny Makkelie neemt FC Emmen-RKC Waalwijk dan weer over van Van Boekel. Makkelie moest op zijn beurt vrijdag eigenlijk een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie fluiten. De KNVB stond door de mislukte conditietest van Mulder dus voor een grote puzzel.

Scheidsrechtersbaas Van Egmond ligt desondanks niet wakker van de zeven niet gehaalde conditietesten. "Natuurlijk is het nooit leuk als een aantal mensen de test niet haalt, maar dat is vooral vervelend voor die mensen", vertelt hij. "Op 85 man is het niet gek dat een aantal de test niet haalt, daar maak ik me niet al te druk om."