Breaking news

LIVE: Feyenoord komt op gelijke hoogte na nieuwe eigen goal

LIVE-discussie: AZ zonder Stengs tegen ploeg in vorm Willem II

LIVE-discussie: AZ zonder Stengs tegen ploeg in vorm Willem II

Gepubliceerd: zaterdag 3 april 2021 om 18:45za 03-04-2021 om 18:45

Laatste update: zaterdag 3 april 2021 om 19:10za 03-04-2021 om 19:10

AZ moet het zaterdag in het uitduel met Willem II zonder Calvin Stengs stellen. De smaakmaker van de Alkmaarders ontbrak vrijdag al op de training, maar waarom hij niet inzetbaar is, is onduidelijk.

Stengs, die de afgelopen anderhalve week op pad was met het Nederlands elftal, wordt in de basis vervangen door Dani de Wit, die met Jong Oranje de kwartfinale van het EK O21 bereikte. Albert Gudmundsson speelt daardoor als rechtsbuiten. Verder voert Pascal Jansen geen wijzigingen door in zijn opstelling. AZ maakte deze week bekend dat de trainer ook na dit seizoen aanblijft in het AFAS Stadion.

Ook Willem II-coach Zeljko Petrovic houdt vast aan zijn vaste formatie. Hij kiest voor de vijfde wedstrijd op rij voor exact dezelfde elf namen. De Tilburgers zijn onder Petrovic aan een opmars bezig en hielden voor de interlandperiode nog Vitesse op een doelpuntloos gelijkspel. Willem II staat nu vijftiende in de Eredivisie, maar is daarmee nog lang niet veilig. AZ heeft de punten juist nodig in de strijd om plek twee.

De opstellingen

Willem II: Muric; Owusu, Van Beek, Holmén, Köhn; Spieringhs, Trésor, Llonch; Nunnely, Wriedt, Pavlidis

AZ: Bizot; Svensson, Letschert, Martins Indi, Wijndal; Midtjsö, De Wit, Koopmeiners; Gudmundsson, Boadu, Karlsson

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws