Perez: De slechtst denkbare speler voor Ajax die geblesseerd kon raken

Perez: "De slechtst denkbare speler voor Ajax die geblesseerd kon raken"

04-04-2021 19:31
26

Daley Blind wordt node gemist bij Ajax, concludeert Kenneth Perez na sc Heerenveen - Ajax. Hij zag de Amsterdammers worstelen en met moeite de winst binnenharken.

Deels heeft dat volgens Perez te maken met de absentie van Blind. "Heel misschien is dit een voorbode van Ajax zonder Blind. Hij is voor dit Ajax zó belangrijk", zegt de Deen bij ESPN. "Daar begint het voetbal mee, met de rust aan de bal. Het is mij nu niet helemaal duidelijk bij wie het begint. Martínez kan de pass tussendoor geven, Álvarez niet. Dit is de slechtst denkbare speler voor Ajax die geblesseerd kon raken. Zijn specifieke kwaliteiten heeft niemand. Is het niet een idee om Klaassen op zes te zetten?"

Collega-analist Marciano Vink haakt ook in. Hij tipt trainer Erik ten Hag. "Gravenberch komt er het dichtste bij qua rust en passing. De kracht is dat je met Gravenberch en Blind twee opbouwers hebt. Als je onder druk staat, heb je een uitwijkmogelijkheid. Als ik een tegenstander ben, zou ik Gravenberch onder drukzetten."

Vink denkt dat Ajax het zondag zichzelf lastig heeft gemaakt. "Ajax moet naar zichzelf kijken en heeft Heerenveen sterker gemaakt. Ze speelden zo dramatisch slecht."