Feyenoord zoekt Amerikaanse investeerder: '130 miljoen, maar het lukt steeds niet'

Feyenoord zoekt Amerikaanse investeerder: '130 miljoen, maar het lukt steeds niet'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 16:51di 06-04-2021 om 16:51

Feyenoord is nog altijd op zoek naar externe investeerders, vertelt clubwatcher Martijn Krabbendam in de Dick Voormekaar-podcast van Voetbal International. Van concrete beweging is er nu echter geen sprake.

Feyenoord zou onlangs hebben bedankt voor een kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro. Volgens Krabbendam heeft de club het vizier nog steeds op de overkant van de Atlantische Oceaan gericht. "Ze zetten vol in op Amerikanen. De bedoeling was dat ze in het voorjaar weer naar Amerika zouden gaan, om een investeerder te vinden van 130 miljoen."

Afgelopen zomer werd Feyenoord voor het eerst in verband gebracht met een potentiële overname door Amerikaanse partijen. Sindsdien is het echter stil geworden. "Ze zijn er van de zomer al geweest, die Amerikanen. Maar het lukt steeds maar niet", aldus Krabbendam. "Ik vraag me ook eerlijk af: als je 130 miljoen in Feyenoord steekt, wat krijg je ervoor terug? Dus ik denk dat eerst de reorganisatie van de opleiding en een nieuwe structuur ingevuld moeten worden. En dat er dan een investeerder zal instappen. En misschien is die investeerder ook wel gelieerd aan dat Sportsology."

Dat bedrijf is door technisch directeur Frank Arnesen in de arm genomen om de organisatie door te lichten. "Dus die gaat eerst de structuur invullen. En dan heeft die misschien nog wel een contactje, dat die zegt: nou, het is nu zo voor elkaar qua organisatie, ik kan er nu wel wat geld in douwen. Maar voorlopig is er nog niets."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws