PSV kiest voor medische 'innovatie': 'Ook op dit niveau Champions League spelen'

PSV kiest voor medische 'innovatie': 'Ook op dit niveau Champions League spelen'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 14:15do 08-04-2021 om 14:15

Laatste update: donderdag 8 april 2021 om 14:27do 08-04-2021 om 14:27

PSV is gestart met een revolutionair project op medisch gebied. De Eindhovenaren hebben in samenwerking met het St. Anna Ziekenhuis en sponsor Philips het zogeheten PSV Top Performance Center ontwikkeld: met onder meer 3D-spierechografie wil PSV de medische begeleiding van zijn spelers naar een hoger plan tillen.

Door deze nieuwe aanpak kan PSV de spierstelsels van zijn (jeugd)spelers beter in kaart brengen en de medische begeleiding hierop afstemmen. Hoe zwaar kunnen spelers belast worden tijdens trainingen en wat voor oefeningen kunnen ze het beste doen om beter te worden als voetballer? "Het helpt ons om talent te herkennen én te ontwikkelen", verklaart algemeen directeur in gesprek met de clubkanalen. "In de wereld van topsport zijn we altijd op zoek naar verbetering. Innovatie is in dat proces onmisbaar. Technologie en gebruikmaken van data eveneens."

"We wilden twee grote pijlers benutten: de ontwikkeling van de sporttechnologie en Eindhoven als het hart van innovatie. Met de stelregel: data is goud", verduidelijkt diezelfde Gerbrands in gesprek met De Telegraaf. De PSV-directeur wil zich met zijn club in de breedte ontwikkelen. "Als je zeker ook Europees de slag financieel niet kan winnen, moet je dit op gebied van ontwikkeling doen. Ook op dat niveau willen wij Champions League spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws