Ten Hag ziet ziekenboeg leegstromen: drietal in training, 'goede stappen' Mazraoui

Ten Hag ziet ziekenboeg leegstromen: drietal in training, 'goede stappen' Mazraoui

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 23:20zo 11-04-2021 om 23:20

Ajax moest de Europa League-heenwedstrijd tegen AS Roma en de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met een gehavende selectie afwerken, maar de ziekenboeg stroomt weer langzaam leeg. Erik ten Hag rekent op de terugkeer van een aantal spelers.

Devyne Rensch liep donderdag tegen een schorsing aan én raakte zondag geblesseerd in Waalwijk, maar dat gemis lijkt gecompenseerd te worden. "Ik verwacht Perr Schuurs terug", aldus Ten Hag in gesprek met ESPN. "Die zou zeker ook kunnen spelen. En Timber als rechtsback? Bijvoorbeeld. Maar er zijn ook andere opties: Sean Klaiber, die kan het ook invullen."

Mogelijk staat Maarten Stekelenburg donderdag ook weer onder de lat. "Hij heeft gisteren (zaterdag, red.), hij gaat morgen en overmorgen ook weer trainen. En als dat allemaal goed gaat, dan hopen wij dat hij richting donderdag beschikbaar is. Brobbey? Hetzelfde verhaal. Maar voor vandaag was het niet genoeg, niet honderd procent. Daardoor hebben we besloten om hem buiten de wedstrijdselectie te houden."

De langverwachte rentree van Noussair Mazraoui is ook in zicht, al zal de wedstrijd in Rome nog te vroeg komen. De rechtsback kampt met een verminderd gezichtsvermogen en moest een beschermende bril dragen tijdens de training. "Hij heeft goede stappen gemaakt deze week. Donderdag is hij er sowieso niet bij, maar misschien richting zondag (de bekerfinale tegen Vitesse op zondag 18 april, red.) wel. En anders richting de volgende donderdag", wordt Ten Hag geciteerd door Voetbal International.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax AS Roma alsnog uitschakelen?

Ja
57%
Nee
43%
(3920 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws