Brobbey hard over Ajax-uitschakeling: 'Waren de hele wedstrijd de betere ploeg'

Brobbey hard over Ajax-uitschakeling: 'Waren de hele wedstrijd de betere ploeg'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 00:22vr 16-04-2021 om 00:22

Laatste update: vrijdag 16 april 2021 om 01:00vr 16-04-2021 om 01:00

Brian Brobbey vindt dat Ajax de uitschakeling in de Europa League aan zichzelf te wijten heeft. De negentienjarige spits is van mening dat de Amsterdammers verdeeld over twee wedstrijden simpelweg te veel kansen gemist hebben.

De formatie van trainer Erik ten Hag kwam na de 1-2 thuisnederlaag in de Johan Cruijff Arena van vorige week niet verder dan een 1-1 gelijkspel donderdagavond in Rome. Brobbey spreekt van een frustrerende avond. "Zeker weten, dat klopt", begint de sterke spits voor de camera van RTL. "We waren de hele wedstrijd de betere ploeg, hebben veel kansen gecreëerd, maar die helaas niet afgemaakt."

De sfeer in de kleedkamer was daardoor ook sub-optimaal. "Teleurgesteld, maar we gaan op naar zondag. Dan wacht de volgende wedstrijd, de bekerfinale." Dat Brobbey opnieuw als invaller zijn waarde moest tonen verbaasde de aanvaller zelf niet. "Ik kom net terug van een blessure, dus ik begrijp het wel. Als ik erin kom geef ik gewoon alles, dat is gewoon mijn taak en dan probeer ik ook gewoon een goaltje mee te pikken."

De maker van de 0-1 in Rome vindt dat Ajax zichzelf tekort heeft gedaan tegen Roma. "We speelden beide wedstrijden beter, maar we hebben zo veel kansen laten liggen... Heel erg vervelend dit, ja."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws