Geen appje naar Bogarde voor bekerfinale: 'Mijn oom is niet zo met zijn telefoon'

Geen appje naar Bogarde voor bekerfinale: 'Mijn oom is niet zo met zijn telefoon'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 10:31vr 16-04-2021 om 10:31

De bekerfinale tussen Vitesse en Ajax betekent niet alleen een strijd tussen Arnhem en Amsterdam, maar ook een strijd tussen Danilho Doekhi en Winston Bogarde. De assistent-trainer van Ajax is de oom van de Vitesse-verdediger, maar daar wordt in aanloop naar de finale even niet aan gedacht.

Doekhi geeft aan dat hij voor de bekerfinale van zondag geen appje gaat sturen naar Bogarde. "Mijn oom is niet zo met zijn telefoon. Maar na de wedstrijd spreken we elkaar vast wel even. Hopelijk moet hij mij dan feliciteren", vertelt de Vitesse-verdediger lachend in gesprek met De Gelderlander. Doekhi speelde in het verleden in de jeugdopleiding van Ajax, dat hem oppikte bij Excelsior. "Feyenoord was dichterbij. Maar die waren nooit concreet. En Ajax is een topclub, met goede faciliteiten en trainers van hoog niveau."

In Amsterdam werkte Doekhi samen met zijn oom Bogarde. "Hij heeft me bij Jong Ajax veel tips gegeven. Ook op het mentale vlak heb ik veel van hem opgestoken. Sommige dingen weet je wel, maar dringen beter door als oud-topvoetballers dat vertellen", vertelt de verdediger, die niet door wist te breken in Amsterdam.

Inmiddels is hij een van de sterkhouders van Vitesse en lonkt een volgende stap. "Het wordt een spannende zomer. Ik sta op een kruispunt en heb ambities. Tegelijkertijd weet ik wat ik hier heb en dat koester ik. Het is ook afwachten welke clubs eventueel voor mij komen. Nu is de bekerfinale het enige wat telt. Ajax is favoriet, maar het is daar echt niet de hele week over de bekerfinale gegaan. En wij doen het dit seizoen heel goed tegen de topclubs. Die graven zich niet in tegen ons, zo krijgen we meer ruimte", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws