Vader Rensch (43) over mislukte profloopbaan: 'Lag goed in de markt bij vrouwen'

Vader Rensch (43) over mislukte profloopbaan: 'Lag goed in de markt bij vrouwen'

Gepubliceerd: zaterdag 17 april 2021 om 15:56za 17-04-2021 om 15:56

Achmed Kandhai speelde eind jaren negentig twee seizoenen profvoetbal bij FC Twente en Heracles Almelo, maar redde het uiteindelijk niet, ondanks de wijze lessen van medespeler Erik ten Hag en assistent-trainer Fred Rutten. De 43-jarige oud-aanvaller heeft zijn hoop nu gevestigd op zijn zoon Devyne Rensch (18), die aan het seizoen van zijn doorbraak bezig is bij Ajax.

Vader Kandhai speelde bij FC Twente nog samen met huidig Ajax-trainer Ten Hag. "Ik zeg tegen Devyne: jouw belangrijkste doel is die bal. Dat moet jouw vrouw zijn. Zo is het mij ook geleerd door Erik ten Hag en Fred Rutten", vertelt hij aan De Telegraaf. Die boodschap kwam toen echter niet over, concludeert Kandhai tot zijn spijt: hij ging als jong 'Amsterdammertje' op zichzelf wonen in Enschede. "Je weet hoe dat gaat. Ik lag goed in de markt bij de vrouwen. Er waren altijd vrienden op bezoek en ik zat meerdere avonden in de week in de stad. De verleidingen waren groot. Er was geen rem. Ik had niet het besef wat ik aan het verliezen was."

Hij steekt – ruim twintig jaar na dato – de hand in eigen boezem. "Ten Hag en Rutten hebben heel veel met mij gepraat. Achmed, je hebt goud in handen. Je moet er nu misschien veel voor laten, maar daar ga je later profijt van hebben. Maar op die leeftijd van achttien, negentien jaar heb ik dat niet begrepen", beschrijft hij de 'verkeerde afslag' die hij heeft genomen. "Ik was niet echt een gemakkelijke jongen, een boefje. Fred Rutten, die assistent was van trainer Hans Meyer, kon me in het gareel houden. Maar toen ging ik een jaar naar Heracles en daar is het echt misgegaan."

Kandhai belandde na zijn stukgelopen profcarrière in een zwart gat en ging aan de drank. Het duurde enige tijd voordat hij het licht zag. "Mijn moeder overleed in 2018. Vlak voor haar overlijden heeft zij tegen me gezegd: ach, beloof me dat je die fles niet meer aanraakt. Dat heb ik haar beloofd en dat zal ik ook nooit meer doen." Inmiddels geniet hij van de doorbraak van Rensch en hoopt hij dat zijn zoon niet de fouten maakt die hij zelf gemaakt heeft. "Er komt zoveel op zo'n jongen af. Daarbij proberen wij als familie op de rem te trappen. Zoals Erik ten Hag zegt: blijf met je benen op de grond en houd de focus."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws