Update: AC Milan ontkent akkoord en hoopt op handtekening van doelman

Update: AC Milan ontkent akkoord en hoopt op handtekening van doelman

26-04-2021 21:15 Laatste update: 21:13
15

Borussia Dortmund heeft de strijd om Mike Maignan verloren. De doelman van LOSC vertrekt naar AC Milan, waar hij Gianluigi Donnarumma op moet volgen.

Dat meldt SPORT1. Borussia Dortmund was één van de geïnteresseerde partijen in Maignan, die bij Lille nog een contract heeft tot de zomer van 2022. Maar de Franse keeper vertrekt naar Milan, zoals het er naar uitziet. De Italiaanse club betaalt naar verluidt vijftien miljoen euro om zijn contract af te kopen. Maignan gaat in Italië voor vijf seizoenen tekenen.

Maignan speelde de afgelopen zes jaar bij Lille, dat hem in 2015 overnam van Paris Saint-Germain. In Noord-Frankrijk ontpopte hij zich al snel tot publiekslieveling. Ajax stond vier keer tegenover Maignan: twee keer in de Champions League en twee keer in de Europa League.

Milan houdt er sterk rekening mee dat Donnarumma aankomende zomer gratis de deur uitloopt. De club hoopte zijn contract te verlengen en was daar lang mee bezig, maar bereikte geen akkoord met speler en zaakwaarnemer Mino Raiola. Juventus schijnt de beste papieren te hebben.

Update: AC Milan ontkent dat Mike Maignan de nieuwe keeper wordt, zo laat de club bij monde van directeur Ricky Massara weten. "We houden de transfermarkt goed in de gaten, maar op dit moment hebben we geen intentie om een andere keeper te halen", zegt hij tegen Sky Italia. "We richten ons op een akkoord met Donnarumma en hebben daar vertrouwen in."