'Leipzig wijst Nagelsmann-verzoek af: Bayern moet alsnog flink bedrag betalen'

'Leipzig wijst Nagelsmann-verzoek af: Bayern moet alsnog flink bedrag betalen'

26-04-2021 12:12 Laatste update: 12:19
33

Julian Nagelsmann wil de nieuwe trainer van Bayern München worden. De 33-jarige oefenmeester heeft de directie van RB Leipzig verzocht om zijn contract te ontbinden. Leipzig wil daar echter niets van weten.

Kicker maakt maandag melding van de wens van Nagelsmann. Eerder kwamen er al berichten naar buiten over onderhandelingen tussen Nagelsmann en Bayern. Leipzig wil het contract van de oefenmeester dus niet ontbinden, waardoor Bayern een flink bedrag op tafel zal moeten leggen. Leipzig wil volgens Kicker 25 miljoen euro zien voor Nagelsmann, BILD spreekt van 30 miljoen. Als Bayern dat laatste bedrag op tafel legt, dan breekt het een wereldrecord: nog nooit werd er namelijk zo veel betaald voor een trainer.

Nagelsmann moet bij Bayern de opvolger worden van Hansi Flick, die na dit seizoen graag wil vertrekken bij Der Rekordmeister. De Bayern-bestuursleden komen volgens BILD vandaag bijeen om te overleggen over het vertrek van Flick én de komst van Nagelsmann. Er zijn nog geen gesprekken gevoerd tussen Bayern en Flick over de contractbeëindiging van laatstgenoemde.

Flick maakte een dikke week geleden publiekelijk bekend dat hij vertrekt bij Bayern. De clubleiding van de Bundesliga-koploper keurde de uitspraken van Flick af, omdat beide partijen later pas zouden spreken over zijn toekomst.