Van der Meijde bezorgd over Brobbey: 'Hij kon bij Ajax ook lekker verdienen'

Van der Meijde bezorgd over Brobbey: 'Hij kon bij Ajax ook lekker verdienen'

30-04-2021 13:12 Laatste update: 13:48
44

Andy van der Meijde vindt het 'zonde' dat Brian Brobbey kiest voor een overstap van Ajax naar RB Leipzig. De negentienjarige spits had misschien beter in Amsterdam kunnen blijven, vindt de oud-international.

Brobbey verhuist in de zomer transfervrij naar RB Leipzig, ondanks verwoede pogingen van Ajax om de aanvaller langer in Amsterdam te houden. "Zonde", reageert Van der Meijde in Warming-Up, de podcast van Humberto Tan.

"Kijk, Brobbey komt uit Amsterdam en kon bij Ajax ook lekker verdienen. Maar hij had al getekend bij Leipzig, dus Ajax was volgens mij een beetje te laat. Nu gaat hij in Leipzig wonen, terwijl hij gewend is in Amsterdam te zijn. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Hij verdient heel veel geld daar, maar zit er wel in zijn eentje."

Van der Meijde spreekt uit ervaring: zelf ging hij op jonge leeftijd van Ajax naar Internazionale, waar hij zich eenzaam voelde en heimwee kreeg naar Nederland. Hij hoopt op een ander scenario voor Brobbey. "Hij kan niet even naar zijn moeder of matties. Je zal toch veel alleen zijn, eenzaam misschien."

Deze week werd bekend dat Brobbey bij RB Leipzig niet met Julian Nagelsmann gaat werken. De succestrainer maakt de overstap naar Bayern München. Brobbey heeft voor vier jaar getekend in Oost-Duitsland.