'Berghuis op presenteerblaadje naar eindstreep, Feyenoord heeft geld nodig'

'Berghuis op presenteerblaadje naar eindstreep, Feyenoord heeft geld nodig'

30-04-2021 19:45
39

Wiljan Vloet, voormalig trainer van onder meer Sparta Rotterdam, vindt het begrijpelijk dat Feyenoord-trainer Dick Advocaat nog niet met Steven Berghuis heeft gesproken over zijn rode kaart van vorige week tegen Vitesse. Vloet stelt daarnaast dat Orkun Kökcü nog niet klaar is voor de stap naar Italië.

Berghuis pakte in de wedstrijd tegen Vitesse een directe rode kaart, nadat hij Maximilian Wittek van achteren onderuit schoffelde. Hij mist daardoor de wedstrijden tegen ADO Den Haag en Ajax. "Feyenoord zoekt het conflict niet met Berghuis, hij is de enige diamant van de club", vertelt Vloet bij FC Rijnmond over de situatie van Berghuis in De Kuip. "Hij wordt op een presenteerblaadje naar de eindstreep gebracht. Feyenoord heeft geld nodig."

Dick Advocaat blijft mikken op de vierde plaats. Hierdoor zou Feyenoord zich niet op hoeven maken voor de play-offs om Europees voetbal na dit seizoen. "Ik vind het goed dat hij dat vol blijft houden", aldus Vloet. "In het afgelopen jaar heeft Feyenoord een fantastische eindsprint gehad, dit jaar presteren ze eigenlijk realistischer."

De voormalig Sparta-trainer sluit af met een advies aan het adres van Kökcü, die in verband wordt gebracht met een transfer naar het Italiaanse AC Milan. "Nee, daar is Kökcü niet klaar voor. Hij heeft de lijn van vorig jaar niet doorgetrokken. Je moet daarnaartoe gaan als gearriveerde speler."