Barça en Messi schenden coronaregels: La Liga begint onderzoek

Barça en Messi schenden coronaregels: La Liga begint onderzoek

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 14:50di 04-05-2021 om 14:50

De barbecue die de selectie van FC Barcelona maandag hield in de tuin van Lionel Messi krijgt mogelijk nog een staartje. La Liga is dinsdag een onderzoek gestart naar het schenden van het coronaprotocol. Ook de coronamaatregelen die in Catalonië gelden werden niet nageleefd.

Bij de barbecue in huize Messi waren naar verluidt zo’n veertig mensen aanwezig. Volgens de huidige regelgeving mogen slechts zes mensen samenkomen voor een buitenevenement, zoals een tuinfeestje. Een bron binnen de Spaanse voetbalbond laat aan ABC weten dat er sprake is van een 'serieuze overtreding' en dat het feestje flinke gevolgen kan hebben.

Onlangs hadden de spelers van Atlético Madrid ook een uitje, maar die situatie was anders. "Zij hadden ons van te voren ingelicht over wat zij gingen doen", stelt de Spaanse bond. "We waren op de hoogte van het feestje en aan alle veiligheidsvoorschriften werd voldaan. Bij deze barbecue echter... We kwamen erachter via de media."

Barcelona meldt dat de club niet betrokken is geweest bij de organisatie van de barbecue. "Dit is een privéaangelegenheid", zegt een woordvoerder tegen Cadena SER. "De spelers worden meerdere keren per week op corona getest en vormen samen een bubbel. Deze barbecue kunnen we feitelijk beschouwen als een lunch onder werktijd."

De ploeg van coach Ronald Koeman is in een felle strijd verwikkeld om de Spaanse landstitel. Messi riep zijn teamgenoten bij elkaar, met de cruciale kraker tegen Atlético Madrid op komst.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws