De Ligt vol lof over 'grote vriend' bij Ajax: 'Ook voor mij zo speciaal geweest'

De Ligt vol lof over 'grote vriend' bij Ajax: 'Ook voor mij zo speciaal geweest'

Gepubliceerd: dinsdag 4 mei 2021 om 14:55di 04-05-2021 om 14:55

Matthijs de Ligt kiest Dusan Tadic als de meest opvallende speler in de kampioensploeg van Ajax dit jaar. De verdediger van Juventus prijst de inbreng van de Serviër, aan wie hij zelf ook veel heeft gehad.

"Ryan Gravenberch heeft een hele grote ontwikkeling doorgemaakt, nu ook bij Oranje. Natuurlijk is de doorbraak van de talenten Devyne Rensch en Jurriën Timber opvallend. En ook Lisandro Martínez en met name Edson Álvarez die alle kritieken heeft overwonnen. Maar bij de meest opvallende speler denk ik toch aan mijn grote vriend Dusan Tadic", zo laat De Ligt weten aan Voetbal International.

"Hij is ook voor mij zo speciaal geweest toen ik bij Ajax zat", zegt de Oranje-international over de aanvoerder van de Amsterdammers. "Qua mentaliteit, qua techniek, de manier waarop hij de sport beleeft. Op dat vlak echt een voorbeeld. Ook dit seizoen laat hij het weer zien. Met prestaties binnen de lijnen, maar ook de manier waarop hij het team stuurt als leider, als echte aanvoerder. Daar heb ik gewoon heel veel bewondering voor."

De 32-jarige Tadic was dit seizoen al betrokken bij dertig doelpunten in de Eredivisie. Veertien keer was hij afmaker en zestien keer de aangever.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws