'Best wel boze' Steijn houdt voet bij stuk: 'Zelfde als met Europees voetbal'

'Best wel boze' Steijn houdt voet bij stuk: 'Zelfde als met Europees voetbal'

Gepubliceerd: vrijdag 7 mei 2021 om 09:33vr 07-05-2021 om 09:33

Maurice Steijn snapt weinig van de ophef over zijn reis naar Ibiza midden in de coronapandemie. De trainer van NAC Breda moest enkele zaken afhandelen op het Spaanse eiland, maar was aanvankelijk niet van plan om bij terugkomst in quarantaine te gaan.

Steijn vergelijkt zijn reis met die van technisch directeur Ton Lokhoff, die een paar dagen terugkeerde naar Duitsland. "Wij hebben met de KNVB contact gehad. Ik zou in het hetzelfde verhaal vallen als de internationals en de jongens die Europa Cup-wedstrijden spelen", zegt hij tegen BN DeStem. "Elke dag heb ik op Ibiza sneltesten gedaan. En 24 uur voordat ik uit Spanje vertrok een PCR-test. Dan is het geen probleem."

Dat een privéreis een zakelijke aangelegenheid is en geen sportevenement, wuift de NAC-trainer weg. "Maar toch mocht het van de KNVB. Ton is ook niet in quarantaine geweest. Ton hoefde niet, ik hoefde niet. Ik was niet de enige die in het buitenland was. In dat opzicht vind ik het vreemd dat ik de volle laag kreeg. Volgens mij zijn we allebei in het buitenland geweest. Dat maakt geen verschil."

Alle commotie leidde ertoe dat Steijn alsnog in quarantaine ging. "Uiteindelijk wel. We hebben nogmaals contact gehad met de KNVB-arts. Als hij dat, dat en dat heeft gedaan, valt hij onder het regime van internationals en clubs die in het buitenland spelen. Met sneltesten en een PCR-test in Spanje en Nederland is het verder geen probleem. Toen het zoveel commotie opleverde, heeft Mattijs met de rvc overlegd. En werd besloten dat ik omwille van het sociale verhaal in quarantaine zou gaan."

Steijn begrijpt de ophef slechts ten dele. "Aan de andere kant was ik er best wel boos over omdat ik mij aan de regels heb gehouden. Dat maakt het klote. Ik ben blij dat we de wedstrijd tegen NEC hebben gewonnen, anders had het nog meer commotie opgeleverd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws