Streep door Vitesse-transfer: 'De Mos zat daar met zijn hemd open'

Streep door Vitesse-transfer: 'De Mos zat daar met zijn hemd open'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 08:31zo 09-05-2021 om 08:31

Wesley Sonck speelde in het verleden twee seizoenen bij Ajax, maar de Belg had ook naar Vitesse gekund. Hij ging op gesprek in Arnhem, maar wist al snel dat hij daar absoluut niet wilde spelen. Dit had alles te maken met Aad de Mos, destijds trainer van Vitesse.

Dat vertelt Sonck bij de podcast MidMid. Hij vertelt vrijuit over zijn afgeketste transfer naar Vitesse. "Ik zat er samen met de technisch directeur en Aad de Mos. Na die bespreking zei ik: daar ga ik nooit naar toe."

"Dat kwam alleen door De Mos", vervolgt Sonck. "Ik kende hem toen nog niet persoonlijk, maar hij gaf mij zo'n slechte indruk. Hij zat met zijn hemd open. Zijn hand zat in zijn open hemd... Hij vroeg mij: heb jij nog zin om te voetballen? Ik dacht: ja, man. Ik ben 28 jaar."

Sonck besloot informatie in te winnen bij een aantal landgenoten die gewerkt hadden met De Mos. "Mensen zoals Marc Degryse en Gil Swerts. "Die zeiden: hij zoekt altijd conflicten. Ik denk dat het zijn manier was om iemand te prikkelen, maar dat was niet de manier om mij te prikkelen", aldus Sonck, die twee seizoenen actief was in Nederland als speler van Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws