'Promotie naar Eredivisie is ons ontnomen, KNVB veranderde weer de spelregels'

'Promotie naar Eredivisie is ons ontnomen, KNVB veranderde weer de spelregels'

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 19:16wo 12-05-2021 om 19:16

Het is erop of eronder voor De Graafschap: wint de Doetinchemse club woensdagavond van Helmond Sport, dan is Martin Mos volgend seizoen voorzitter van een Eredivisie-club. De Wehlenaar zou het terecht vinden.

"Dat gaat gebeuren", zegt Mos in een interview met Voetbal International over promotie. "Ik geloof niet in gerechtigheid, dat is iets voor supporters, maar natuurlijk hadden wij al een jaar in de Eredivisie moeten spelen. Dat is ons ontnomen."

De Graafschap was een jaar geleden op weg naar de Eredivisie toen het seizoen als gevolg van de coronapandemie werd beëindigd. "Wij kregen duidelijke signalen vanuit de KNVB dat ADO Den Haag en RKC Waalwijk zouden degraderen en dat Cambuur en wij gingen promoveren", aldus Mos. "Vond ik op zich wel logisch, die twee Eredivisie-clubs konden er al bijna niet meer in blijven en Cambuur en wij stonden een straatlengte voor op de rest van de Keuken Kampioen Divisie."

Niets bleek echter minder waar: de KNVB besloot geen promotie en degradatie door te voeren, waardoor Cambuur en De Graafschap in de Keuken Kampioen Divisie bleven. "Laat ik dit zeggen: ik kon nog best leven met het feit dat wij niet promoveerden, want ik vond het logisch dat er niet meer werd gevoetbald. Maar dan had de KNVB gewoon leiding moeten nemen."

"Ze hadden kunnen zeggen: Sorry, Cambuur en De Graafschap, maar dit is ons besluit. Dan waren we er ziek van geweest, maar was het wel duidelijk. In plaats daarvan gaven ze andere signalen en veranderden ze weer tussentijds de spelregels. Peiling, stemming, discussies… Hou toch op!", besluit Mos.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws